Nyt varmaankin pitäisi olla joko innostunut, huolestunut ja stressaantunut yhtä aikaa. Olen vain hieman väsynyt. Perjantaina oli ensimmäinen tentti, patologia, joka oli enemmän tai vähemmän läpihuutojuttu. Mitä toisaalta voi muuta odottaakaan, kun luentoja oli 7 tuntia, muistiinpanot valmiiksi annetut ja kirjaakaan ei opettajan sanojen mukaan välttämättä tarvinnut kaivaa mistään luettavaksi. No ei totisesti tarvinnut - kaikki kysymykset tulivat suoraan niistä prujuista: piti tehdä yksi luettelo, kertoa vierasperäisellä sanalla muutama käsite (kuten niveltähystys, kuolio jne).

Tulevina viikkoina sitten tentitkin muuttuvat haasteellisimmaksi. Ensi viikolla matematiikan tentti (ei onneksi vielä lääkelaskuja, vaan ihan perusmatematiikkaa) ja parin viikon päästä anatomian ja fysiologian tentti. Tuosta jälkimmäisestä on meikäläisellä vahva haju ja luottavainen mieli, kiitos opettajan. Lukematta ei kuitenkaan uskalla paikalle mennä ja toistaalta tuosta kurssista olisi kiva repiä ihan kunnon arvosanakin.

Viikonloppu on mennyt lukiessa hoitotyötä, anatomiaa ja fysiologiaa, mikrobiologian moodle-tehtäviä, kirjoittaessa hopsia (joka ei ole valmis, mutta on myöhässä) ja silmäillessä hoitotyön ryhmätehtävää (jota en ole vielä aloittanut, mutta palautuspäiväkään ei onneksi vielä paina). Kahvia menee siinä sivussa yhden vatsahaavan verran.

Onneksi huomenna elämä taas normalisoituu, näkee ihmisiä ja pääsee penkille istumaan.